Atacul terorist de la Londra: Alte două persoane, ARESTATE

Poliţia britanică a anunţat că au arestat încă două persoane în cursul anchetei privind atacul terorist de la Londra, autorităţile încercând să stabilească dacă atacatorul a fost dirijat de cineva, relatează agenţia de ştiri Reuters.

1057 afișări
Imaginea articolului Atacul terorist de la Londra: Alte două persoane, ARESTATE

Atacul terorist de la Londra: Alte două persoane, ARESTATE

Mark Rowley, ofiţer pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard, a declarat că nouă persoane au fost reţinute până acum după atentatul de miercuri de la Londra.

Poliţia a indicat că autorul atacului purta numele de Adrian Russell Ajao înainte de a se converti la religia musulmană, când şi-a luat numele de Khalid Masood.

Bilanţul atacului terorist de la Londra a ajuns vineri la cinci morţi, incluzându-l pe atacator, în urma decesului unui bărbat în vârstă de 75 de ani care era internat în spital în stare gravă.

Khalid Masood, autorul atacului, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliţie Keith Palmer.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat joi atacul care a avut loc miercuri în apropierea clădirii Parlamentului britanic din Londra, potrivit agenţiei de ştiri Amaq.

O sursă guvernamentală americană a indicat că unii apropiaţi ai lui Masood ar fi încercat să se alăture unor grupări teroriste islamiste din străinătate, însă autorul atacului nu ar fi încercat niciodată să facă acest lucru, relatează Reuters.

Născut în regiunea Kent, Adrian Russell Ajao, devenit Khalid Masood după convertire, şi-a schimbat de mai multe ori domiciliul, iar cel mai recent a locuit la Birmingham.

Nu este foarte clar ce ocupaţie avea bărbatul, care a fost condamnat pentru o serie de agresiuni şi pentru deţinerea de arme, însă nu era vizat de nicio investigaţie curentă şi nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici