RECONSTITUIRE - Cum arată casa în care au fost sechestrate cele trei femei din Cleveland: De ce nu au putut evada tinerele? - VIDEO

Au existat numeroase semne că ceva nu este în regulă în casa de la adresa 2207 Seymour Avenue, din Cleveland (Ohio), unde au fost sechestrate timp de aproape un deceniu trei tinere. Vecinii au susţinut fie că au văzut o femeie goală târându-se în curtea din spate, fie că au văzut trei fete târându-se în patru labe, dezbrăcate şi legate la gât cu lese de câine, dar că poliţiştii nu au răspuns apelurilor lor.

13464 afișări
Imaginea articolului RECONSTITUIRE - Cum arată casa în care au fost sechestrate cele trei femei din Cleveland: De ce nu au putut evada tinerele? - VIDEO

Cazul femeilor sechestrate în Cleveland:

În schimb, poliţia din Cleveland susţine că agenţii au fost trimişi la faţa locului doar de două ori în ultimii 13 ani şi niciodată în legătură cu fetele dispărute. Prima dată au venit în 2000, când Ariel Castro, principalul suspect în acest caz, a anunţat o bătaie pe stradă, iar a doua oară în 2004, după ce acesta a uitat un copil în autobuzul pe care îl conducea. Dar de fiecare dată au bătut la uşă fără ca cineva să le răspundă.

Jurnaliştii de la CNN au reuşit, în baza declaraţiilor unor martori, să prezinte detalii despre casa lui Ariel Castro, în care acesta a reuşit să le ţină sechestrate pe cele trei tinere - Michelle Knight, Amanda Berry şi Gina DeJesus - timp de aproximativ zece ani, fără ca cineva să-şi dea seama ce se petrece în spatele uşilor.

Casa de la adresa 2207 Seymour Avenue a fost cumpărată de Ariel Castro în urmă cu 20 de ani, în schimbul sumei de 12.000 de dolari, scrie CNN.

Construită în 1890, locuinţa a fost supusă unui proces de renovare în anii '50. Ea dispune de două verande: cea din faţă este mică şi deschisă, a doua este în spatele casei şi este închisă. Casa are două etaje, un pod şi un subsol.

Tito DeJesus, unul dintre prietenii lui Ariel Castro, basist în timpul liber, a declarat că acesta îşi ţinea instrumentele în living. DeJesus, care nu are nicio legătură cu una dintre femeile sechestrate, deşi au acelaşi nume, a povestit că în living a văzut o canapea şi unul sau două scaune. Tot acolo se aflau amplificatorul şi alte instrumente care îl ajutau pe Ariel atunci când cânta. Din living se trecea mai departe într-o cameră unde se servea masa, iar de acolo mai departe se ajungea în bucătărie.

"Casa părea destul de ordonată şi era linişte de parcă ar fi fost goală", a declarat Tito DeJesus despre una dintre vizitele sale.

Referitor la etaj, un agent imobiliar şi-a amintit că sunt patru dormitoare şi o singură baie. Nimeni nu a reuşit să dea vreun detaliu despre pod sau despre subsolul casei lui Ariel Castro.

Potrivit unui constructor local, subsolurile caselor din cartierul respectiv, care este unul dintre cele mai vechi ale oraşului Cleveland, sunt de obicei nefinisate, "construite din blocuri de ciment sau din piatră, unde de obicei sunt ţinute boilerul sau instalaţiile electrice". "De obicei, din cauza pământului nisipos din zonă, subsolurile sunt mai mici, iar pereţii sunt de cele mai multe ori umezi", a declarat constructorul.

Jurnaliştii de la CNN se întreabă, astfel, cum a fost posibil ca niciuna dintre femei să nu reuşească să evadeze dintr-o locuinţă "normală, de pe o stradă normală, din care pare uşor să ieşi".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici