Record absolut de temperatură în Antarctica. Pentru prima dată în istorie s-au depăşit 20 de grade: temperatura înregistrată

Record absolut de temperatură în Antarctica. Pentru prima dată în istorie temperatura a depăşit 20 de grade Celsius.

6295 afișări
Imaginea articolului Record absolut de temperatură în Antarctica. Pentru prima dată în istorie s-au depăşit 20 de grade: temperatura înregistrată

Record absolut de temperatură în Antarctica. Pentru prima dată în istorie s-au depăşit 20 de grade: temperatura înregistrată

Potrivit The Guardian, în Antarctica s-au înregistrat 20,75 grade Celsius - cea mai ridicată temperatură înregistrată în această zonă a lumii. 
 
Oamenii de ştiinţă cataloghează acest eveniment drept ”incredibil şi anormal”. Temperatura înregistrată pe 9 februarie a depăşit cu aproape un grad precedentul record care data din 1982: atunci s-au înregistrat 19,8 grade.
 
”Avem schimbări climatice în atmosferă, iar aceste schimbări sunt strâns relate de modificările din permafrost şi ocean. Totul este interconectat”, au declarat oamenii de ştiinţă care lucrează la programul antartic.
 
Recordul din Antarctica trebuie omologat de World Meteorological Organization.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici