Record de cazuri COVID-19 în Italia: Aproape 20.000 de îmbolnăviri raportate în 24 de ore. Sunt aşteptate noi restricţii

  • Italia a raportat sâmbătă un număr record de 19.644 noi cazuri de coronavirus
  • Guvernul italian ia în calcul introducerea unor restricţii suplimentare
  • Barurile şi restaurantele şi-ar putea restrânge programul de funcţionare
2678 afișări
Imaginea articolului Record de cazuri COVID-19 în Italia: Aproape 20.000 de îmbolnăviri raportate în 24 de ore. Sunt aşteptate noi restricţii

FOTO: Profimedia

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că doreşte să evite un alt episod de restricţii similare celor din prima parte a anului. Totuşi, în unele regiuni ale ţării a fost interzisă circulaţia oamenilor pe timpul nopţii, iar Guvernul va decide curând ce alte măsuri se vor aplica la nivel naţional. 

Conte s-a angajat sâmbătă să accelereze programul de ajutor pentru întreprinderile afectate de criză, dar a declarat că săptămânile viitoare vor fi extrem de dificile. „Nu putem lăsa garda jos”, a adăugat el.

Potrivit unui proiect de decret citat de Reuters, sălile de sport şi piscinele publice ar putea fi închise, iar barurile şi restaurantele şi-ar putea limita programul până la ora 18. De asemenea, deplasările în afara localităţii de domiciliu nu vor fi încurajate.

Situaţia din Italia nu diferă cu mult de cea a altor state europene: oamenii sunt nemulţumiţi de restricţiile care ameninţă economia naţională, în timp ce numărul de cazuri de COVID-19 nu intră pe o pantă descendentă, ba chiar înregistrează o creştere tot mai rapidă. Vineri, sute de locuitori din Napoli s-au adunat în semn de protest împotriva carantinei nocturne. CITEŞTE AICI MAI MULT: Revoltă la Napoli împotriva lockdown-ului. Bătăi cu poliţiştii, primarul a fost înjurat de protestatari. VIDEO

La începutul săptămânii, guvernatorii locali au solicitat introducerea unor restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în Campania, Lombardia şi Lazio - în jurul capitalei Roma. Oraşul Milano, grav afectat de coronavirus în primăvară, a înregistrat sâmbătă peste 1.000 de cazuri de COVID-19. Regiunile nordice din Piemont şi sudul Siciliei sunt, de asemenea, pe lista autorităţilor. Noi restricţii sunt aşteptate şi în alte regiuni ale Italiei.

Serviciile de sănătate publică sunt suprasolicitate, iar oficialii au redeschis unităţile temporare de terapie intensivă construite la începutul pandemiei. Rata mortalităţii rămâne cu mult sub nivelul anterior, de peste 900 de decese pe zi, dar a crescut constant, sâmbătă fiind raportate 151 de victime ale COVID-19.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici