Refugiaţi irakieni din România au permise de conducere emise ilegal în Liban

Peste 100 de refugiaţi irakieni care au sosit în România de la ofensiva americană din Irak, din 2003, au primit permise de conducere libaneze, deşi nu au vizitat niciodată această ţară şi nici nu au dat testul necesar obţinerii permisului, relatează Daily Star, în ediţia electronică.

186 afișări
Imaginea articolului Refugiaţi irakieni din România au permise de conducere emise ilegal în Liban

Refugiaţi irakieni din România au permise de conducere emise ilegal în Liban (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

O serie de documente arată că permisele de conducere au fost emise ilegal. Irakienii au plătit funcţionari libanezi cu 500 până la 600 de dolari în schimbul acestor documente, în loc să plătească mai mult pentru cursuri de conducere şi permise legale în România.

Frauda a avut loc în prima parte a anului 2007. Oficiali guvernamentali importanţi, inclusiv premierul, au fost informaţi despre această problemă în noiembrie anul trecut, dar se pare că nu au fost luate măsuri până în urmă cu două luni, când noul ministru de Interne, Ziyad Baroud, a predat cazul autorităţilor judiciare.

"Suntem la curent cu acest caz şi l-am predat procurorului", a declarat Baroud pentru Daily Star. "În urmă cu două luni, am luat măsurile necesare. Nouă funcţionari au fost împiedicaţi să muncească şi sunt cercetaţi", a explicat ministrul.

Baroud a declarat că Executivul a luat legătura cu autorităţile române prin intermediul Ministerului de Externe, pentru a rezolva această problemă.

Ambasadorul român în Liban, Daniel Tănase, a declarat că nu a fost informat în legătură cu acest caz, conform Daily Star. "Cotroalele în România sunt foarte stricte. Este dificil să conduci fără permis, de aceea au fost obligaţi să obţină unul din altă parte", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici