Refuzul de a oferi cuplurilor de acelaşi sex o casă declarat neconstituţional în Hong Kong

Decizia vine după ce cuplurilor de acelaşi sex, căsătorite în mod legal, le-a fost refuzat accesul la casele oferite de stat în ciuda faptului că îndeplineau toate condiţiile, relatează South China Morning Post.

403 afișări
Imaginea articolului Refuzul de a oferi cuplurilor de acelaşi sex o casă declarat neconstituţional în Hong Kong

Refuzul de a oferi cuplurilor de acelaşi sex o casă declarat neconstituţional în Hong Kong

Autoritatea ce se ocupa cu acordarea caselor a respins cererile motivând că o căsătorie trebuie să fie între un bărbat şi o femeie.

Politica guvernului de a respinge cererile cuplurilor de acelaşi sex ,căsătorite legal, la casă oferită de stat este nelegală şi neconstituţională, a decis Înalta Curte din Hong Kong.

Judecătorii au concluzionat că autorităţile nu au reuşit să explice diferenţele în modul în care au tratat casătoriile de acelaşi sex faţă de cele tradiţionale. Acest lucru a condus la o hărţuire de neacceptat, au adăugat judecătorii.

Cazul a fost primul caz în care au fost implicate persoane cu venituri mici. În anii precedenţi comunitatea LGBT a câştigat mai multe procese foarte mediatizate împotriva Guvernului din Hong Kong.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici