Regele şi regina Olandei se întâlnesc cu rudele victimelor tragediei din Ucraina

Regele Olandei, Willem-Alexander, şi soţia sa Maxima se vor întâlni luni cu rudele victimelor olandeze ale tragediei aviatice din Ucraina, a anunţat serviciul de presă al Guvernului.

157 afișări
Imaginea articolului Regele şi regina Olandei se întâlnesc cu rudele victimelor tragediei din Ucraina

Regele şi regina Olandei se întâlnesc cu rudele victimelor tragediei din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Regele şi regina se vor întâlni cu familiile în jurul orei 14.00 (15.00, ora României), într-un loc situat în apropiere de oraşul Utrecht, alături de premierul olandez Mark Rutte.

Dintre cele 298 de persoane de la bordul avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, prăbuşit joi în estul Ucrainei, 193 erau cetăţeni olandezi. Avionul a fost cel mai probabil doborât de o rachetă.

Cadavrele victimelor se află la Torez, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, iar olandezii sunt furioşi că trupurile nu au putut fi încă repatriate.

Numeroşi olandezi s-au rugat duminică la biserică pentru victime şi familiile lor.

Familia regală a refuzat să precizeze ce a făcut în acea zi, pe fondul criticilor privind tăcerea regelui de la anunţul catastrofei, joi seara. Acesta a reacţionat prin intermediul unui comunicat joi seara, dar nu s-a adresat încă naţiunii.

Regele şi regina au semnat vineri într-un registru de condoleanţe în memoria victimelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici