Regele Spaniei le cere conservatorilor să formeze un nou guvern. Pedro Sanchez e favorit să rămână premier

Alberto Núñez Feijóo, liderul Partidului Popular conservator (PP), a primit prima şansă de a forma un nou guvern spaniol.

368 afișări
Imaginea articolului Regele Spaniei le cere conservatorilor să formeze un nou guvern. Pedro Sanchez e favorit să rămână premier

Alberto Núñez Feijóo | Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a decis marţi ca Feijóo, al cărui partid a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de luna trecută, să încerce să formeze o coaliţie, informează Politico.

Dar eforturile lui Feijóo vor fi sortite eşecului. PP nu a reuşit să obţină numărul de locuri în parlament necesar pentru a guverna şi, chiar şi cu sprijinul partidului de extremă dreapta Vox, Feijóo nu va reuşi să depăşească opoziţia parlamentară.

Premierul socialist Pedro Sánchez se află într-o poziţie mai bună pentru a rămâne în funcţie. Sánchez şi aliaţii săi de stânga controlează 171 din cele 350 de locuri din parlament, ceea ce înseamnă că, pentru a forma un guvern, ar trebui să convingă mai mulţi parlamentari aparţinând partidului separatist catalan Junts să voteze pentru el.

Săptămâna trecută, Pedro Sánchez a primit un impuls atunci când separatiştii catalani au votat pentru Francina Armengol, candidatul socialist la preşedinţia biroului parlamentului, puternicul organism care aprobă crearea grupurilor parlamentare, autorizează comisiile de anchetă şi, în cele din urmă, stabileşte ce proiecte de lege sunt luate în discuţie de către deputaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici