Regimul de la Caracas a anunţat că va trimite ajutoare umanitare în Columbia, chiar dacă în Venezuela oamenii suferă de foamete

Ministrul venezuelean al Comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, a declarat luni că Guvernul de la Caracas va trimite alimente în Columbia, pentru a fi oferite copiilor care trăiesc în sărăcie în această ţară, cu toate că Venezuela se confruntă cu o criză umanitară majoră, informează CNN.

315 afișări
Imaginea articolului Regimul de la Caracas a anunţat că va trimite ajutoare umanitare în Columbia, chiar dacă în Venezuela oamenii suferă de foamete

Regimul de la Caracas a anunţat că va trimite ajutoare umanitare în Columbia, chiar dacă în Venezuela oamenii suferă de foamete

Într-un interviu acordat unui post local de televiziune, Rodriguez a anunţat că peste 20.000 de pachete cu alimente vor fi trimise în oraşul columbian Cucuta, aflat în apropierea graniţei dintre cele două ţări, iar CNN notează că decizia luată de autorităţile venezuelene pare a fi un răspuns la intenţia comunităţii internaţionale de a trimite ajutoare pentru cetăţenii din Venezuela, ajutoare respinse în repetate rânduri de către Administraţia Nicolas Maduro.

Oraşul columbian Cucuta găzduieşte un număr mare de cetăţeni care au plecat din Venezuela din cauza crizei politice şi economice din această ţară, iar mulţi dintre copiii nevoiaşi care trăiesc în acest oraş sunt originari din Venezuela.

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, a făcut la începutul acestei luni apel la comunitatea internaţională să trimită ajutoare umanitare, în special alimente, în această ţară. Statele Unite au trimis deja, sâmbătă, alimente şi produse de igienă, însă acestea sunt depozitate momentan în Cucuta, întrucât Guvernul de la Caracas continuă să nu fie de acord cu primirea acestora.

Potrivit unui studiu publicat de o universitate care monitorizează situaţia din Venezuela, aproximativ 90% dintre cetăţenii acestei ţări trăiesc în sărăcie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici