Regimul de la Damasc şi opoziţia armată siriană au făcut un schimb de prizonieri lângă Alep

Susţinători ai regimului sirian şi opoziţia armată au efectuat un schimb de prizonieri în apropiere de Alep (nord) - 25 de femei şi copii contra unui şef islamist -, după ce luni au fost eliberaţi aproximativ 300 de civili răpiţi cu o zi înainte, relatează RFI în pagina electronică.

247 afișări
Imaginea articolului Regimul de la Damasc şi opoziţia armată siriană au făcut un schimb de prizonieri lângă Alep

Regimul de la Damasc şi opoziţia armată siriană au făcut un schimb de prizonieri lângă Alep (Imagine: RIA Novosti/Mediafax Foto)

Cele 15 femei şi cei zece copii eliberaţi de către rebeli islamişti au fost răpiţi în urmă cu un an şi jumătate, în drum spre Damasc şi Alep.

Ei s-au întors, la bordul unor autobuze, în localităţile Nobbol şi Zahra, două bastioane ale regimului de la nord de Alep, încercuite de 18 luni de către grupări armate ca Frontul Al-Nusra şi aripa siriană a reţelei Al-Qaida.

Apărătorii celor două localităţi, de 50.000 de locuitori, majoritatea şiiţi, au fost eliberaţi în schimbul şefului unei brigade islamiste cunoscute sub numele de Armata Mujahedinilor. Youssef Zawaa a fost capturat în urmă cu un an, la un baraj organizat de către miliţii loiale regimului.

Schimbul de prizonieri a fost mediat de către un partid kurd.

Aproximativ 300 de kurzi au fost răpiţi pentru o scurtă perioadă de timp duminică, de către membri ai Frontului Al-Nusra, în timp ce se duceau din oraşul Afrin (nord) la Alep şi Damasc. Cei 300 de civili au fost eliberaţi după câteva ore, după demersuri intense întreprinse de către lideri ai grupărilor armate, în urma unui ultimatum lansat de către miliţii kurde.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici