Relaţia Israel-Arabia Saudită stagnează. Cum vede situaţia un diplomat israelian

A ajunge la un acord pentru normalizarea legăturilor dintre Israel şi Arabia Saudită va fi „un proces lung şi prudent”, dar Israelul crede că se poate întâmpla, a declarat luni ministrul de externe Yair Lapid.

52 afișări
Imaginea articolului Relaţia Israel-Arabia Saudită stagnează. Cum vede situaţia un diplomat israelian

Sursa foto: Profimedia

Israelul se bazează pe acordurile sale din 2020, intermediate de SUA cu patru naţiuni musulmane, pentru a restabili relaţiile diplomatice cu Arabia Saudită.

"Nu ne vom trezi într-o dimineaţă cu o surpriză, mai degrabă va fi un proces lung şi prudent de ambele părţi. Există interese de securitate pentru ambele ţări. Lucrăm la asta cu americanii, cu unii dintre prietenii noştri din ţările din Golf, în multe eşaloane diferite. Egiptul este, desigur, un jucător important", a spus Lapid.

Arabia Saudită, care găzduieşte cele mai sfinte două locuri ale islamului, a condiţionat orice eventuală normalizare a relaţiilor cu Israelul depinde de abordarea problemei palestinienilor. Teritoriul capturat de Israel în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu a lăsat mii de refugiaţi palestinieni în ţările vecine şi un popor fără un stat propriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici