Replici puternice în provincia chineză Sichuan, după cutremurul din mai

Cel puţin trei puternice replici seismice s-au produs joi în sud-vestul Chinei, puternic afectat de seismul din luna mai, şi au provocat moarte unei persoane în vârstă şi rănirea câtorva zeci de persoane, potrivit agenţiei China Nouă.

33 afișări
Imaginea articolului Replici puternice în provincia chineză Sichuan, după cutremurul din mai

Replici puternice în provincia chineză Sichuan, după cutremurul din mai (Imagine: Mediafax/AFP)

O replică având magnitudinea de 5,6 a afectat districtul Qingchuan din nord-estul provinciei Sichuan, în primele ore ale zilei de joi. Seismul a provocat moartea unui bărbat de 60 de ani.

Cel puţin patru persoane au fost rănite şi în districtul vecin Ningqiang din provincia Shaanxi.

Aceasta a fost una dintre cele două replici seismice înregistrate dimineaţă, care au provocat alunecări de teren şi blocarea unor drumuri. "Ambele (replici, n.red) s-au resimţit foarte puternic şi au durat destul de mult (...) Munţii şi casele s-au zguduit", potrivit agenţiei China Nouă.

O altă replică cu magnitudinea 6,0 pe scara Richter a fost înregistrată la ora locală 15.09, relatează China Nouă.

Autorităţile chineze au avertizat asupra tentativelor anevoioase de reconstrucţie, inclusiv asigurarea unor locuinţe pentru milioanele de sinistraţi şi refacerea economiei locale.

Ştafeta olimpică va ajunge în provincia Sichuan în perioada 3-5 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici