REPORTAJ - SUTIENUL, salvarea sclavelor sexuale. POVESTEA TRAGICĂ a femeilor traficate şi soluţia inedită pentru a le ajuta - VIDEO

Un voluntar american a găsit o soluţie inedită pentru a salva femeile traficate pentru sex şi pentru a le ajuta să-şi câştige existenţa într-un mod cinstit.

3556 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - SUTIENUL, salvarea sclavelor sexuale. POVESTEA TRAGICĂ a femeilor traficate şi soluţia inedită pentru a le ajuta - VIDEO

SUTIENUL, salvarea sclavelor sexuale. POVESTEA TRAGICĂ a femeilor traficate şi soluţia inedită pentru a le ajuta

"Am fost într-un loc întunecat. Nu te gândeşti că ai o altă opţiune. Fiecare minut era mai rău decât cel dinainte. Doar când te afli într-o asemenea situaţie îşi dai seama de ceea ce trăieşti", spune una dintre femeile traficate, scrie CNN.

Femeia din Mozambic, care a fost traficată pentru sex de la vârsta de 15 ani, spune că viaţa din care nu putea să scape a devenit singurul stil de viaţă pe care îl ştia: "Îţi fac lucruri oribile şi nu te plătesc niciodată. Nu te simţi nici măcar precum un sclav, pentru că în asemenea momente nu mai simţi nimic".

Femeia spune că a fost bătută de nenumărate ori şi s-a gândit să scape, dar nu a avut curajul să o facă până în ziua în care fiica ei i-a pus întrebări despre sex.

Dave Terpstra, un voluntar american care a văzut povestea femeilor traficate din Mozambic, a avut o idee inedită pentru a le ajuta pe acestea să supravieţuiască după ce scapă de teroarea sclaviei sexuale.

Bărbatul s-a mutat alături de familie în Mozambic şi a înfiinţat o organizaţie care strânge haine donate de oameni, pe care fostele sclave sexuale le vând pe străzi: "Industria hainelor uzate valorează miliarde de dolari în lume".

Dave Terpstra strânge sutiene, un obiect de îmbrăcăminte considerat un lux în Mozambic, pe care femeile traficate le vând în pieţele din ţară, câştigând astfel până la de trei ori mai mult decât salariul minim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici