Reprezentant OSCE: Transnistria ar trebui să obţină un statut special în cadrul Republicii Moldova

Reprezentantul special al a OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Franco Frattini, a declarat, marţi, că regiunea separatistă Transnistria ar trebui să obţine un statut special în cadrul Republicii Moldova, relatează site-ul postului Radio Europa Liberă.

2641 afișări
Imaginea articolului Reprezentant OSCE: Transnistria ar trebui să obţină un statut special în cadrul Republicii Moldova

Reprezentant OSCE: Transnistria ar trebui să obţină un statut special în cadrul Republicii Moldova

În cadrul unei vizite oficiale la Chişinău, Frattini a avut întrevederi cu vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Cristina Lesnic, şi alţi oficiali moldoveni. Ulterior, acesta a efectuat o vizită şi la Tiraspol.

Frattini a declarat că regiunea transnistreană ar trebui să obţină un statut special în cadrul Republicii Moldova, însă a adăugat acum „nu este momentul să se decidă statutul final”. Reprezentantul OSCE şi-a nuanţat opinia privind retragerea contingentului de trupe ruse din regiunea transnistreană, despre care a spus anterior că ar fi nerealistă.

”Pe măsură ce vor fi semne bune de încredere reciprocă, câteva deja există, nu va mai fi nevoie de păstrarea muniţiilor şi numărului mare de trupe străine în Transnistria. Drept consecinţă a consolidării încrederii reciproce, sunt sigur că va exista posibilitatea de a aborda subiectul retragerii acelor muniţii şi în paralel reducerea graduală a trupelor, şi nu e vorba de pacificatori, ci de trupe străine. Dacă nu va fi încredere reciprocă, nimic nu se va schimba. Ambele părţi trebuie să facă concesii”, a declarat reprezentantul OSCE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici