Reprezentanţi UE, aşteptaţi la Kremlin

Emisarii europeni, care au fost invitaţi să participe la reuniunea Rusia - Ucraina de la Moscova, vor participa sâmbătă după-amiază la o reuniune organizată la Kremlin, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei cehe.

17 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţi UE, aşteptaţi la Kremlin

Preşedintele rus Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va avea loc o reuniune la Kremlin, la ora locală 16.00" (15.00, ora României), a declarat Tomas Bartovsky, purtător de cuvânt al ministrului ceh al Industriei şi Comerţului Martin Riman, care va reprezenta UE la reuniune, alături de comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs.

"Nu ştim deocamdată cine va participa la întâlnire, nu avem nici un nume", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a propus miercuri organizarea, sâmbătă, la Moscova, a unui summit Rusia - Ucraina - UE. Rusia insistă asupra prezenţei liderilor europeni, însă premierul ceh Mirek Topolanek, a cărui ţară asigură preşedinţia UE, a cerut vineri statelor membre să evite iniţiativele individuale.

Până în prezent, în afara emisarilor europeni, şi-au confirmat participarea la întâlnire Croaţia, care va fi reprezentată de vicepremierul Damir Polancec, şi Turcia, care va fi reprezentată de vicepremierul Nazim Ekren şi ministrul Energiei, Hilmi Guler.

La Moscova mai este prevăzută pentru sâmbătă şi o nouă rundă de negocieri bilaterale privind criza gazelor, între premierul Vladimir Putin, revenit din Germania, şi omologul său ucrainean, Iulia Timoşenko.

Purtătorul de cuvânt ceh a precizat însă că "nu ştie nimic despre acest subiect".

Riman, care va pleca de la Praga sâmbătă dimineaţă, urmează să ajungă la Moscova în jurul prânzului, după care se va îndrepta către sediul reprezentanţei UE, înainte de a merge la Kremlin, a precizat purtătorul său de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici