Reprimarea manifestaţiilor de vineri din Siria, soldată cu mai mult de 70 de victime

Mai mult de 70 de persoane au fost ucise, vineri, de forţele de securitate siriene, care au deschis focul asupra manifestanţilor în mai multe oraşe unde au avut loc proteste antiguvernamentale, au anunţat asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului.

35 afișări
Imaginea articolului Reprimarea manifestaţiilor de vineri din Siria, soldată cu mai mult de 70 de victime

Reprimarea manifestaţiilor de vineri din Siria, soldată cu mai mult de 70 de victime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele de securitate siriene au comis masacre în mai multe oraşe şi regiuni din Siria, provocând moartea a 72 de persoane şi rănirea altor câteva sute", a anunţat Comitetul sirian pentru apărarea drepturilor omului, cu sediul la Londra.

Mai mulţi militanţi sirieni pentru drepturile omului au publicat şi o listă nominală cu mai mult de 70 de persoane ucise în întreaga ţară.

Un bilanţ anterior indica 38 de morţi în urma intervenţiei brutale a forţelor de securitate siriene.

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat "recurgerea revoltătoare la violenţă" în Siria, acuzându-l pe preşedintele Bashar al-Assad că încearcă să obţină sprijinul Iranului pentru reprimarea protestelor. "Statele Unite condamnă în cei mai fermi termeni recurgerea la forţă de către guvernul sirian împotriva manifestanţilor. Această utilizare revoltătoare a violenţei împotriva manifestanţilor trebuie să înceteze imediat", a spus el.

Demonstraţiile de vineri, organizate în mai multe oraşe, se înscriu într-o amplă mişcare de contestare a regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad, care a preluat puterea în 2000, după moartea tatălui său, Hafez al-Assad. Conform Amnesty International, protestele declanşate la 15 martie s-au soldat, în total, cu mai mult de 303 de victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici