Republica Moldova neagă că trupele ruse se concentrează în Transnistria

Atât Republica Moldova, cât şi autorităţile separatiste din Transnistria au negat informaţia lansată de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei privind trupele ruseşti care se concentrează în republica autoproclamată Transnistria şi se pregătesc să efectueze "provocări" la frontieră.

6601 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova neagă că trupele ruse se concentrează în Transnistria

Republica Moldova neagă că trupele ruse se concentrează în Transnistria

Conform Sky News, ministerul moldovean de Externe a declarat că nu există "nicio informaţie care să confirme" mobilizarea trupelor, dar că "monitorizează îndeaproape" situaţia.

Ucraina se teme că trupele ruse din Transnistria - despre care se crede că sunt în jur de 1.500 de militari - ar putea deschide un alt front.

Ministerul de Externe al Transnistriei a negat acest lucru, afirmând că "informaţiile difuzate de Statul Major General al Ucrainei sunt absolut false".

"Toate unităţile militare de pe teritoriul [Transnistriei] se află în locuri de desfăşurare permanentă şi îşi desfăşoară activităţile într-un mod de operare standard", a declarat instituţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici