Republica Moldova: pe acoperişul Ambasadei Rusiei ar fi fost descoperit echipament de spionaj

Autorităţile din Republica Moldova anchetează acuzaţiile potrivit cărora pe acoperişul Ambasadei Rusiei este echipament de spionaj, potrivit Sky News.

1706 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova: pe acoperişul Ambasadei Rusiei ar fi fost descoperit echipament de spionaj

Ambasadorul rus urmează să fie convocat de autorităţile din Republica Moldova în urma unor informaţii potrivit cărora pe acoperişul ambasadei Moscovei ar fi fost instalat echipament de spionaj.

Sursele citate de Sky News vorbesc despre antene parabolice şi dispozitive de transmisie şi recepţie care au fost instalate pe clădirea ambasadei şi pe o proprietate învecinată.

„Considerăm că spionajul sau interferenţa străină în afacerile interne ale Republicii Moldova este absolut inacceptabilă, ceea ce reprezintă o provocare directă la adresa suveranităţii şi securităţii naţionale a statului moldovean", a declarat Ministerul de Externe al Republicii Moldova.

Ruşii au respins în permanenţă acuzaţiile de amestec în afacerile interne ale Republicii Moldova, în special în regiunea separatistă Transnistria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici