Republica Palau, din Pacific, dispusă să primească deţinuţi de la Guantanamo

Palau, unul dintre cele mai mici state din lume, situat în Oceanul Pacific, a acceptat să găzduiască 17 deţinuţi chinezi uiguri de la Guantanamo, exoneraţi de acuzaţiile de terorism, a anunţat preşedintele acestei ţări, Johnson Toribiong.

240 afișări
Imaginea articolului Republica Palau, din Pacific, dispusă să primească deţinuţi de la Guantanamo

Republica Palau, din Pacific, dispusă să primească deţinuţi de la Guantanamo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele statului Palau a anunţat într-un comunicat că a "decis să răspundă favorabil cererii Statelor Unite de a primi cu titlu temporar 17 deţinuţi de etnie uigură".

"Sunt onorat si mândru că Statele Unite au cerut asistenţă de la Palau pentru o sarcină atât de importantă", a adăugat el.

Washingtonul negocia de marţi cu Palau pentru a primi deţinuţi de la Guantanamo exoneraţi de orice acuzaţie de terorism.

Situat la 800 de kilometri est de Filipine, Palau este unul dintre cele mai mici state din lume, având doar 20.000 de locuitori. Insula, aflată sub tutela ONU, a fost administrată până în 1994 de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici