Republicanii americani au depus un proiect de lege pentru a anula şi înlocui Obamacare

Republicanii din Camera Reprezentanţilor au depus un proiect de lege care ar urma să înlocuiască Obamacare, însă care ar păstra unele aspecte din reforma sistemului medical iniţiată de preşedintele Barack Obama, informează CNN.

1028 afișări
Imaginea articolului Republicanii americani au depus un proiect de lege pentru a anula şi înlocui Obamacare

Republicanii americani au depus un proiect de lege pentru a anula şi înlocui Obamacare

Astfel, proiectul de lege include unele aspecte populare din Obamacare, inclusiv obligativitatea asigurării persoanelor cu probleme de sănătate preexistente si posibilitatea ca tinerii cu vârsta de până la 26 de ani să poată fi acoperiţi de poliţa de asigurare de sănătate a părinţilor.

Măsurile ar oferi credite fiscale rambursabile individuale pentru a achiziţiona asigurări de sănătate şi pentru a restructura programul Medicaid, astfel încât statul să primească în fiecare an o anumită sumă de bani din partea Guvernului federal. Experţii au avertizat că aceste schimbări ar duce la pierderea accesului la asigurare a milioane de persoane.

Legea va permite agenţilor de asigurare să emită taxe mai mari celor a căror acoperire de riscuri expiră.

Paul Ryan, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor, a declarat că Obamacare ”se prăbuşeşte rapid” şi ”este timpul să întoarcem pagina”.

”Scopul nostru este reprezentat de un sistem centrat pe pacient, pentru ca acesta să aibă mai multe opţiuni din care să aleagă şi să aibă un control mai mare asupra asigurării sale”, a declarat anterior acesta.

Obamacare dispunea de măsuri pregătitoare ca cele 50 de state să creeze pieţe online de unde oamenii să poată achiziţiona asigurările de sănătate. Însă multe state conduse de către guvernatori republicani (centru-dreapta) au refuzat să facă acest lucru în semn de protest faţă de lege. Cetăţenii acestor state au fost obligaţi, astfel, să-şi achiziţioneze asigurările printr-un sistem federal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici