Parlamentul de la Budapesta înăspreşte legislaţia privind acordarea dreptului de azil: Imigranţii vor fi plasaţi în zone de tranzit de-a lungul frontierelor

Parlamentul ungar a aprobat marţi un pachet de măsuri prin care legislaţia privind acordarea dreptului de azil este înăsprită, iar imigranţii ar urma să fie reţinuţi în zone de tranzit amplasate de-a lungul frontierei sudice, informează agenţia de ştiri MTI.

223 afișări
Imaginea articolului Parlamentul de la Budapesta înăspreşte legislaţia privind acordarea dreptului de azil: Imigranţii vor fi plasaţi în zone de tranzit de-a lungul frontierelor

Parlamentul de la Budapesta înăspreşte legislaţia privind acordarea dreptului de azil:Imigranţii vor fi plasaţi în zone de tranzit de-a lungul frontierelor

Pachetul de măsuri propus de ministrul de Interne, Sandor Pinter, a fost aprobat cu 138 de voturi pentru, şase voturi împotrivă şi 22 de abţineri.

Noile măsuri permit autorităţilor să instituie mai uşor starea de urgenţă din cauza migraţiei în masă şi "vor asigura că nimeni nu poate pătrunde fără permisiune în Ungaria şi Uniunea Europeană", a declarat Pinter.

Pachetul de măsuri prevede ca azilanţii să fie plasaţi în zone de tranzit amplasate de-a lungul frontierei sudice a Ungariei, imigranţii având posibilitatea de a părăsi aceste zone doar pentru călătorii în direcţia Serbiei şi Croaţiei.

Mai mult, noile măsurile permit poliţiei să trimită înapoi imigranţi ilegali, indiferent de locul unde aceştia au fost prinşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici