Curtea Europeană de Justiţie: Statele UE nu au obligaţia de a acorda vize umanitare refugiaţilor

Curtea Europeană de Justiţie a decis că statele membre UE nu sunt obligate să acorde vize umanitare persoanelor care doresc să aplice pentru acordarea dreptului de azil, după ce un tribunal belgian a cerut Guvernului să acorde vize umanitare unei familii de refugiaţi din Siria, potrivit AP.

1960 afișări
Imaginea articolului Curtea Europeană de Justiţie: Statele UE nu au obligaţia de a acorda vize umanitare refugiaţilor

Curtea Europeană de Justiţie: Statele UE nu au obligaţia de a acorda vize umanitare refugiaţilor

În decizia Curţii se afirmă că acordarea permisiunii persoanelor să aleagă statul unde să doresc aplice pentru protecţie internaţională ar submina sistemul UE prin care este stabilit cum sunt gestionate cererile de azil.

Totuşi, Curtea a decis că statele membre sunt libere să acorde vize umanitare în conformitate cu propria legislaţie naţională.

La începutul lunii februarie, Paolo Mengozzi, avocat general în cadrul Curţii Europeane de Justiţie, a cerut statelor membre UE să nu refuze acordarea de vize umanitare persoanelor care sunt în pericol să fie torturate sau supuse unor tratamente inumane sau degradante, potrivit site-ului postului Deutsche Welle.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici