Republicanii britanici au anunţat luni că vor lansa o campanie de desfiinţare a monarhiei. Sondaj: Sentimentul antimonarhic este în creştere în rândul britanicilor tineri

Republicanii britanici au anunţat luni că vor lansa o campanie de desfiinţare a monarhiei în perioada premergătoare sărbătorilor care vor marca cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

37797 afișări
Imaginea articolului Republicanii britanici au anunţat luni că vor lansa o campanie de desfiinţare a monarhiei. Sondaj: Sentimentul antimonarhic este în creştere în rândul britanicilor tineri

Republicanii britanici au anunţat luni că vor lansa o campanie de desfiinţare a monarhiei. Sondaj: Sentimentul anti-monarhist este în creştere în rândul britanicilor tineri

Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, cel mai bătrân şi cel mai longeviv monarh din lume, va marca luna viitoare al şaptelea deceniu de suveranitate, iar luni, Palatul Buckingham a detaliat planurile pentru patru zile de sărbători pentru Jubileul de Platină din iunie, relatează Reuters.

Dar grupul antimonarhie Republic a folosit ocazia pentru a spune că va începe o campanie "Nu încă 70" pentru a cere sfârşitul instituţiei istorice.

"În timp ce o minoritate vocală va dori să sărbătorească cei şaptezeci de ani de domnie ai reginei, trebuie să începem cu toţii să privim spre viitor. Perspectiva regelui Charles nu este una fericită şi există o alternativă bună şi democratică. Este timpul să avem o dezbatere serioasă despre constituţia noastră, să acceptăm că Charles nu este cel mai bun lucru pe care ţara îl poate oferi şi că, în calitate de naţiune, suntem foarte capabili să ne alegem şeful statului", a declarat Graham Smith, de la Republic.

Sondajele de opinie arată că marea majoritate a populaţiei din Marea Britanie susţine monarhia, iar regina însăşi este extrem de populară. Dar nu există la fel de mult sprijin pentru fiul ei cel mare şi moştenitor, Charles, iar sondajele sugerează că există un sentiment anti-monarhist în creştere în rândul britanicilor mai tineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici