Republicanii nu obţin suficiente voturi pentru abrogarea Obamacare

Planul de abrogare şi înlocuire a legii serviciilor medicale, Obamacare, la care o parte a republicanilor din Senat au lucrat în ultimele luni, nu a reuşit să obţină cele 60 de voturi necesare în şedinţa desfăşurată miercuri, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

835 afișări
Imaginea articolului Republicanii nu obţin suficiente voturi pentru abrogarea Obamacare

Republicanii nu obţin suficiente voturi pentru abrogarea Obamacare

43 de senatori au votat pentru, iar 57 au votat împotriva proiectului iniţiat de republicani. Motivul eşecului proiectului de abrogare şi înlocuire a Obamacare, intens susţinut şi de preşedintele Donald Trump, stă în spatele lipsei susţinerii tuturor republicanilor. În acest sens, nouă republicani au votat împotriva proiectului, însă chiar şi cu susţinerea acestora, numărul de voturi ar fi fost insuficient.

Proiectul republicanilor prevedea reduceri masive ale bugetului Medicaid, programul de sănătate destinat persoanelor sărace şi reducerea subvenţiilor Obamacare, cu scopul de a ajuta persoanele cu venituri reduse să suporte costurile asigurărilor de sănătate.

Acesta a fost primul dintr-o serie de voturi ce vor avea loc săptămâna aceasta privind abrogarea, înlocuirea sau amendarea legii semnate de fostul preşedinte, Barack Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici