Reşedinţa în care Benazir Bhutto a fost plasată în arest, încercuită de poliţie

Imobilul din Lahore, estul Pakistanului, unde Benazir Bhutto se află în arest la domiciliu, a fost încercuit marţi de peste 1.100 de poliţişti, care o împiedică să participe la un "marş lung" împotriva stării de urgenţă, relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Reşedinţa în care Benazir Bhutto a fost plasată în arest, încercuită de poliţie

Reşedinţa în care Benazir Bhutto a fost plasată în arest, încercuită de poliţie

Poliţia a dorit să îi înmâneze, în cursul nopţii, un mandat de arest la domiciliu pentru şapte zile, însă Bhutto nu era "disponibilă" în această casă, aparţinând unui oficial din cadrul partidului său. Mandatul a fost depus în acel imobil şi apoi i-a fost interzisă ieşirea, a explicat un ofiţer al poliţiei din Lahore, Aftab Cheema.

Accesul la reşedinţă era practic împiedicat de poliţie, care a încercuit-o prin două rânduri de sârmă ghimpată şi bariere de lemn.

Poliţişti înarmaţi au luat poziţii în spatele unor saci cu nisip. Peste 1.100 de poliţişti au fost mobilizaţi, conform unor surse din poliţie.

Un apropiat al lui Bhutto a dat asigurări că fostul premier pakistanez va părăsi imobilul la ora locală 10.00 (07.00, ora României), aşa cum era prevăzut, pentru a lansa "marşul lung" de trei sau patru zile, de la Lahore la Islamabad (275 de kilometri), pentru a cere suspendarea stării de urgenţă, instaurată în urmă cu zece zile de preşedintele Pervez Musharraf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici