Reşedinţele familiei Kadhafi evidenţiază extravaganţa clanului care conducea Libia

Reşedinţele membrilor clanului lui Muammar Kadhafi evidenţiază caracterul extravagant, capricios sau discret al foştilor lideri absoluţi ai Libiei.

876 afișări
Imaginea articolului Reşedinţele familiei Kadhafi evidenţiază extravaganţa clanului care conducea Libia

Reşedinţele familiei Kadhafi evidenţiază extravaganţa clanului care conducea Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iată locuinţele fiilor lui Kadhafi", anunţă un insurgent, Marwan, prezentând trei vile construite pe malul unui lac, în cartierul Regatta, situat la câţiva kilometri de Tripoli.

"Aici îşi aducea Hannibal amantele", precizează Marwan, referindu-se la fiul lui Kadhafi.

După vila lui Hannibal este o altă locuinţă despre care Marwan crede că ar fi reşedinţa lui Khamis, un alt fiu al liderului libian.

În pofida interdicţiei privind importurile de alcool în Libia, mai multe sticle de votkă şi de şampanie Dom Perignon au fost găsite într-una dintre vilele abandonate de proprietari.

Situată în centrul oraşului Tripoli, casa Aishei, fiica lui Muammar Kadhafi, este cea mai mare, fiind construită pe structura unui fost spital, având piscină acoperită şi spaţii de joacă pentru copii.

Pe litoral, un alt fiu al lui Kadhafi, Saadi, avea o vilă cu geamuri blindate şi cu un tunel secret pentru evacuare. În curte sunt vizibile maşini de lux, un cort uriaş şi un teren de fotbal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici