Restaurantul în care Nicolas Sarkozy şi-a sărbătorit victoria în 2007, ocupat temporar de şomeri

Aproximativ 100 de activişti ai unor asociaţii de şomeri au pătruns miercuri, pentru scurt timp, în Fouquet's, un restaurant şic de pe Champs Elysees în care Nicolas Sarkozy şi-a sărbătorit victoria în 2007 împreună cu şefii unor mari întreprinderi, potrivit unor participanţi.

35 afișări
Imaginea articolului Restaurantul în care Nicolas Sarkozy şi-a sărbătorit victoria în 2007, ocupat temporar de şomeri

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Doream să ocupăm acest loc, un simbol al inegalităţilor în această perioadă electorală în care se vorbeşte despre şomaj într-un mod prea puţin semnificativ", a declarat un purtător de cuvânt al Mişcării naţionale franceze a şomerilor şi persoanelor cu o situaţie precară (MNCP). De asemenea, activiştii doreau să denunţe un referendum asupra drepturilor şi obligaţiilor şomerilor, propus de către preşedintele-candidat.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, doi angajaţi ai restaurantului au fost răniţi în momentul în care aproximativ 60 de manifestanţi erau împinşi afară, iar "cei doi presupuşi autori ai acestor violenţe au fost arestaţi".

"Ceilalţi (manifestanţi) au fost conduşi la sedii ale unor comisariate în vederea verificării identităţii", a adăugat această sursă.

Nicolas Sarkozy a declarat recent că "dacă ar fi să o facă din nou", nu ar merge la Fouquet's, unde şi-a sărbătorit victoria în alegerile prezidenţiale, pe 6 mai 2007. Acest episod i-a adus numeroase critici şi eticheta de "preşedinte al bogaţilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici