Resturile avionului militar dispărut în drum spre Antarctica, găsite de Forţele Aeriene chiliene. FOTO

Forţele aeriene chiliene au anunţat miercuri că au localizat resturi care ar putea proveni de la avionul militar de transport care s-a prăbuşit săptămâna aceasta cu 38 de persoane la bord în drum spre o bază militară din Antarctica, potrivit Reuters.

3226 afișări
Imaginea articolului Resturile avionului militar dispărut în drum spre Antarctica, găsite de Forţele Aeriene chiliene. FOTO

Sursă: Profimediaimages

Resturile au fost găsite la 30 de kilometri sud de locul în care avionul a luat ultima dată contactul, au transmis Forţele Aeriene într-un comunicat. Piesele au fost recuperate pentru analiză pentru a determina dacă aparţineau avionului de transport Hercules C-130.

Ministerul Apărării din Brazilia a mai anunţat într-o declaraţie că una dintre navele sale a recuperat obiecte personale şi resturi compatibile cu avionul, la aproximativ 500 km sud de oraşul argentinian Ushuaia din Patagonia.

Aeronava, care se îndrepta spre o bază din Antarctica, a dispărut la scurt timp după ce a decolat luni seară din oraşului Punta Arenas din Patagonia chiliană. Forţele aeriene au concluzionat în dimineaţa următoare că aeronava cel mai probabail s-a prăbuşit, având în vedere numărul de ore de când a dispărut.

„Vom continua căutarea şi sperăm să avem un rezultat mai bun”, a declarat reporterilor generalul forţelor aeriene, Eduardo Mosqueira, care a condus eforturile de căutare.

Cauza accidentului este necunoscută, iar oficialii au recunoscut că sunt slabe şansele de a găsi supravieţuitori.

La bordul aeronavei se afla un echipaj format din 17 membri şi 21 de alţi pasageri, printre care personal militar, ingineri şi membri de la Universitatea Magallanes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici