Resturile rămase de la submarinul Titan distrus prin implozie au fost găsite pe fundul oceanului Atlantic

Paza de coastă americană a recuperat resturile rămase de la submersibilul care a făcut implozie în timp ce se îndrepta să exploreze epava Titanicului, omorându-i pe toţi cei cinci aflaţi la bord, la mare adâncime, sub suprafaţa Oceanului Atlantic, au anunţat marţi autorităţile.

679 afișări
Imaginea articolului Resturile rămase de la submarinul Titan distrus prin implozie au fost găsite pe fundul oceanului Atlantic

Resturile rămase de la submarinul Titan distrus prin implozie au fost găsite pe fundul oceanului Atlantic

Misiunea desfăşurată în cadrul unui acord cu marina americană a fost o continuare a operaţiunilor iniţiale de recuperare de pe fundul oceanului, la aproximativ 488 de metri de Titanic, a precizat Paza de Coastă.
 
Aceasta a precizat marţi că recuperarea şi transferul pieselor rămase a fost finalizată miercurea trecută, iar o fotografie a arătat partea din spate intactă a vasului de 6,7 metri.
 
Anchetatorii cred că Titanul a făcut implozie în timp ce cobora în apele adânci ale Atlanticului de Nord pe 18 iunie.
 
Căutările de mai multe zile organizate după ce Titan a dispărut au captat atenţia întregii lumi. Submersibilul încerca să vizualizeze vasul britanic de pasageri care s-a scufundat în 1912.
 
Garda de Coastă a declarat anterior că a recuperat presupuse rămăşiţe umane împreună cu părţi din Titan după ce resturile au fost localizate la o adâncime de 3.800 de metri, relatează The Guardian.
 
Comisia de anchetă maritimă a Gărzii de Coastă îşi continuă analizele şi realizează interviuri cu martori înainte de o audiere publică privind tragedia.
 
OceanGate, operatorul navei, a ieşit între timp din uz. Printre cei ucişi în implozie se numără Stockton Rush, pilotul submersibilului şi directorul executiv al companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici