Reţea de trafic de elefanţi, anihilată în India

Poliţiştii indieni au arestat cinci persoane şi au eliberat trei elefanţi ce urmau a fi vânduţi, preţul unuia ajungând şi la 50.000 de lire sterline, relatează, marţi, în ediţia on-line, jurnalul britanic The Independent.

41 afișări
Imaginea articolului Reţea de trafic de elefanţi, anihilată în India

Reţea de trafic de elefanţi, anihilată în India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea, care a urmărit destructurarea unei reţele de trafic de elefanţi, s-a desfăşurat în Assam, din nord-estul Indiei.

Poliţiştii au spus că au dovezi conform cărora membrii reţelei ar fi fost responsabili pentru traficarea a aproape o sută de elefanţi în ultimii cinci ani. Preţul de vânzare al unui elefant poate ajunge la 50.000 de lire sterline.

Elefanţii din India sunt protejaţi printr-o lege promulgată în 1972, ce prevede că vânzarea acestora este ilegală. Chiar şi transportarea unui elefant peste graniţă necesită o documentaţie stufoasă, precum şi aprobarea şefului serviciului de protecţie a animalelor sălbatice.

Elefanţii prinşi de traficanţi ar fi fost drogaţi şi chiar bătuţi, pentru a se supune infractorilor. Aceştia îi duceau peste graniţă folosind acte false.

Operaţiunea poliţiştilor a durat trei zile, aceştia identificând şi o parte din cumpărătorii animalelor, majoritatea afacerişti indieni bogaţi care vroiau elefanţii drept simbol al puterii lor.

Cei mai mulţi elefanţi ar fi fost prinşi în pădurile din Assam, dresaţi timp de un an-doi, apoi vânduţi.

În India sunt aproximativ 26.000 de elefanţi, dintre care 3.500 sunt folosiţi pentru transport. Reproducerea acestora este pusă în pericol, în contextul în care în multe zone ale ţării există un singur mascul la o sută de femele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici