Reţeaua Al-Qaida lansează o revistă online în engleză adresată islamiştilor din Occident

Reţeaua teroristă Al-Qaida va lansa o nouă revistă online, Resurgence (Renaşterea), prima publicaţie în limba engleză a ierarhiei centrale a mişcării adresată islamiştilor din Occident care vor să comită atentate în ţările lor.

100 afișări
Imaginea articolului Reţeaua Al-Qaida lansează o revistă online în engleză adresată islamiştilor din Occident

Reţeaua Al-Qaida lansează o revistă online în engleză adresată islamiştilor din Occident (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Anunţul a fost făcut într-o înregistrare video difuzată de grupul editorial al organizaţiei teroriste - As-Sahab, informează NBC News.

Dacă va fi lansată, Resurgence va fi a doua revistă online a reţelei teroriste, după publicaţia Inspire (Inspiraţia), editată de Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP), care difuza mesaje ale fostului lider terorist Osama ben Laden şi conţine articole despre fabricarea de bombe artizanale.

Revista Resurgence va fi prima publicaţie în limba engleză a conducerii centrale a reţelei teroriste Al-Qaida.

Analiştii cred că lansarea noii reviste marchează modificarea doctrinei Al-Qaida, care în ultima vreme se concentrase pe conflictul civil din Siria.

Noua revistă este adresată publicului cu vederi islamiste din Occident, în special fundamentaliştilor care vor să comită atentate în ţările în care locuiesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici