Retragerea forţelor SUA din Afganistan în iulie 2011 este "nerealistă" - VIDEO

Termenul de retragere a trupelor americane din Afganistan, iulie 2011, este nerealist şi stabilirea lui fermă "duce la prelungirea războiului", deoarece "duşmanul devine mult mai îndrăzneţ", a apreciat, duminică, ambasadorul afgan în SUA, Said Tayeb Jawad, citat de CNN.

184 afișări
Imaginea articolului Retragerea forţelor SUA din Afganistan în iulie 2011 este "nerealistă" - VIDEO

Retragerea forţelor SUA din Afganistan în iulie 2011 este "nerealistă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În primul rând, dacă insişti prea mult asupra unui termen limită care nu este realist, îţi faci duşmanul mult mai îndrăzneţ. Prelungeşti războiul. Termenul limită ar trebui să fie realist. El ar trebui să se bazele pe realitatea din teren şi ar trebui să transmitem un mesaj clar duşmanului, teroriştilor care reprezintă o ameninţare pentru toată lumea, că Statele Unite, NATO şi afganii sunt acolo pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea", a declarat Jawad.

"Dacă nu se simte acest lucru, atunci am pierdut sprijinul poporului afgan şi permitem ţărilor învecinate, cu interese în zonă, să capete mult mai mult curaj în a interveni în Afganistan", a continuat el.

Preşedintele Barack Obama şi generalul David Petraeus, care l-a înlocuit pe generalul Stanley McChrystal în funcţia de comandant al forţelor americane în Afganistan, au declarat că vor începe retragerea în iulie 2011, în funcţie de condiţiile de pe teren.

Senatorul republican John McCain, fostul contracandidat al lui Obama la prezidenţialele din 2008, şi-a exprimat îndoiala, la postul ABC, în legătură cu stabilirea unei date limită ferme de retragere a forţelor americane.

"Sunt pentru stabilirea de date privind retragerea, dar după ce strategia reuşeşte, nu înainte", a declarat McCain, care s-a aflat în Afganistan de Ziua Naţională a Statelor Unite, 4 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici