Reuniune G7 la Washington, pe fondul crizei financiare

Statele Unite găzduiesc vineri, la Washington, o reuniune G7 a celor mai industrializate ţări din lume, în contextul crizei financiare care continuă să destabilizeze pieţele financiare mondiale.

23 afișări
Imaginea articolului Reuniune G7 la Washington, pe fondul crizei financiare

Secretarul american al Trezoreriei, Henry Paulson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statele Unite sunt considerate vinovate de criza care a izbucnit în urmă cu un an pe teritoriul acestora şi care afectează în prezent întregul sistem financiar mondial.

Miniştrii Economiei şi Finanţelor şi guvernatorii băncilor centrale ale ţărilor membre G7 (Germania, Canada, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Japonia) se vor întâlni la ora locală 14.00 (21.00 ora României).

Ei trebuie "să discute despre demersurile întreprinse de fiecare pentru a face faţă acestei crize şi mijloacele de consolidare a eforturilor comune", a precizat, miercuri, cu ocazia întrevederii, secretarul american al Trezoreriei, Henry Paulson.

Comunicatul final este aşteptat în jurul orei locale 18.45 (sâmbătă 03.45 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici