Reuters: Ambasadorul demisionar al SUA din China se alătură echipei de campanie a lui Donald Trump

  • Terry Branstad, care a demisionat din funcţia de ambasador al SUA în China, se va alătura echipei de campanie a lui Donald Trump.
  • Terry Branstad va reveni din China la începutul lunii octombrie.
  • Donald Trump sugerase că Terry Branstad se va alătura echipei sale de campanie.
346 afișări
Imaginea articolului Reuters: Ambasadorul demisionar al SUA din China se alătură echipei de campanie a lui Donald Trump

Profimedia

Terry Branstad a demisionat din funcţia de ambasador al SUA în China pentru a se alătura echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump, afirmă un oficial de la Washington citat de agenţia Reuters.
 
Terry Branstad va reveni din China la începutul lunii octombrie, a transmis Ambasada Statelor Unite.
 
Branstad, care anterior a fost guvernator al statului Iowa, se va alătura echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, a declarat un oficial de la Washington. Actualul lider de la Casa Albă sugerase sâmbătă că Terry Branstad se va alătura campaniei sale electorale.
 
"Îi mulţumesc ambasadorului Terry Branstad pentru mandatul de peste trei ani în serviciul poporului american în calitatea de ambasador în Republica Populară China. Ambasadorul Branstad a contribuit la reechilibrarea relaţiilor SUA-China, astfel încât să fie orientate spre rezultate, să fie axate pe principiul reciprocităţii şi să fie corecte. Această abordare va avea efecte pozitive durabile în deceniile următoare asupra politicii externe a SUA în zona Asia-Pacific", a declarat Mike Pompeo, secretarul de Stat american.
 
Ministerul chinez de Externe nu a fost informat oficial despre demisia ambasadorului american, care intervine în contextul relaţiilor bilaterale tensionate. Relaţiile dintre Washington şi Beijing sunt afectate puternic de dispute comerciale, de pandemie şi de crizele din Taiwan, Hong Kong şi Marea Chinei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici