Reuters: Congresul SUA anchetează activităţile serviciilor secrete privind raidurile ruse în Siria

Comisii ale Congresului Statelor Unite au iniţiat o anchetă privind modul în care serviciile de informaţii americane au evaluat riscul intervenţiei Rusiei în Siria, existând suspiciuni că ameninţarea a fost subestimată, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

3178 afișări
Imaginea articolului Reuters: Congresul SUA anchetează activităţile serviciilor secrete privind raidurile ruse în Siria

Reuters: Congresul SUA anchetează activităţile serviciilor secrete privind raidurile ruse în Siria (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

La o săptămână după ce Rusia a lansat raiduri aeriene în Siria, comisiile pentru informaţii din Senatul SUA şi din Camera Reprezentanţilor vor să afle dacă serviciile secrete au ignorat semnalele privind operaţiunile ruse.

"Serviciile ştiau că vor fi lansate operaţiuni, dar nu au apreciat corect amploarea", a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului.

Un oficial din cadrul Administraţiei Barack Obama a declarat, tot sub protecţia anonimatului, că liderii americani "nu au fost surprinşi de raidurile ruse", fiind deci mulţumiţi de rapoartele oferite de serviciile de spionaj.

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, susţinând că atacă poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Statele Unite şi NATO acuză Rusia că ar fi atacat sisteme ale insurgenţilor antrenaţi de Occident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici