Reuters: Încrederea votanţilor republicani în Trump este în scădere

Pesimismul faţă de direcţia în care ţara merge sub guvernarea lui Donald Trump a crescut şi în rândul republicanilor, fiind alimentat de un trio periculos: pandemia de coronavirus, scăderea economică şi protestele faţă de brutalitatea poliţiei, potrivit Reuters.

626 afișări
Imaginea articolului Reuters: Încrederea votanţilor republicani în Trump este în scădere

Reuters: Încrederea votanţilor republicanilor în Trump este în scădere

Doar 46% din americanii care se identifică ca fiind republicani, partidul ce îl susţine pe Trump în cursa pentru al doilea mandat, consideră că ţara merge în direcţia corectă, potrivit unui sondaj realizat de Reuters/ Ipsos.

Este pentru prima dată când cifrele sunt atât de joase pentru Trump, cu excepţia momentului august 2017 când a avut loc incidentul din Charlottesville când au existat violenţe grave între membri de extremă dreapta şi opozanţii acestora.

La începutul lunii martie, Trump avea un procent de încredere mult mai mare. 70% din republicani credeau că SUA merge în direcţia corectă, faţă de 46% cât sunt acum, în iunie.

Conform specialiştilor, bătălia din noiembrie pentru funcţia de preşedinte dintre Trump şi Biden se va decide cu precădere în funcţie de felul în care statele Michigan, Pennsylvania şi Carolina de Nord vor vota.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici