Reuters: Opoziţia de stânga ar putea înregistra o victorie în alegerile din Bucureşti

Opoziţia de stânga ar putea obţine o victorie în alegerile pentru funcţia de primar al Bucureştiului, sporind şansele accederii din nou la putere după scrutinul parlamentar de la sfârşitul anului.

26 afișări
Imaginea articolului Reuters: Opoziţia de stânga ar putea înregistra o victorie în alegerile din Bucureşti

Reuters: Opoziţia de stânga ar putea înregistra o victorie în alegerile din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Sondajele de opinie arată că Sorin Oprescu, care candidează ca independent dar este susţinut de Partidul Social-Democrat (PSD), ar putea obţine o victorie la limită în faţa lui Vasile Blaga, candidatul Partidului Democrat-Liberal (PDL), care are legături cu preşedintele Traian Băsescu. Dacă Oprescu va ajunge primar, această situaţie ar putea ajuta forţele de stânga să negocieze viitoare alianţe pentru formarea guvernului după alegerile parlamentare, în condiţiile în care probabil nicio formaţiune nu va obţine majoritatea", explică Reuters.

"Lupta pentru Bucureşti este lupta pentru România", declară Valeriu Stoica (PDL).

"Atât forţele de stânga, cât şi PDL speră să se claseze pe primul loc, după ce au obţinut aproximativ 30 la sută din voturi în primul tur de scrutin desfăşurat la 1 iunie. Partidul Liberal, al premierului Călin Popescu Tăriceanu, pare să fi fost sancţionat din cauza luptelor interne şi a încetinirii ritmului reformelor", subliniază Reuters.

În urmă cu doar doi ani, cota de popularitate a PSD scăzuse la doar 16 la sută pe fondul unor scandaluri de corupţie, ameninţând viitorul unui partid care s-a aflat la putere cel mai mult timp după înlăturarea regimului comunist, reaminteşte agenţia de presă.

"Pe fondul dezamăgirii faţă de eficienţa acţiunilor de combatere a corupţiei, faţă de creşterea costurilor de consum şi în contextul în care săracii au sentimentul că au fost abandonaţi, românii se concentrează acum pe securitatea economică promisă de formaţiunile de stânga", explică Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici