Revenirea la purtarea măştii în spaţii închise în Franţa nu este exclusă

În faţa celui de-al optulea val de Covid-19 care a lovit Franţa, autorităţile sanitare nu exclud revenirea la purtarea obligatorie a măştilor, în special în mijloacele de transport în comun, potrivit CNews.

397 afișări
Imaginea articolului Revenirea la purtarea măştii în spaţii închise în Franţa nu este exclusă

Revenirea la purtarea măştii în spaţii închise în Franţa nu este exclusă

În timp ce un al optulea val al epidemiei de Covid-19 loveşte Franţa, Comitetul pentru monitorizarea şi anticiparea riscurilor pentru sănătate, care a succedat Consiliului Ştiinţific a indicat că se studiază revenirea obligativităţii purtării măştilor în transporturi şi spaţii închise.

„Trebuie neapărat să purtăm măşti. Ne aflăm cu adevărat într-un val ascendent. Se recomandă în continuare purtarea foarte frecventă a măştilor, de îndată ce vă aflaţi într-un mediu în care nu se respectă distanţa socială”, a declarat miercuri, la RMC, profesorul Brigitte Autran, preşedintele Covars.

Intervievat miercuri în Matinale de CNEWS, Philippe Amouyel, profesor la Spitalul Universitar din Lille, a declarat că „este necesar să-i convingem pe francezi să poarte din nou masca, în special în transporturi şi în locuri închise şi slab ventilate, cu un număr relativ mare de persoane”.

Potrivit celor mai recente cifre ale Santé Publique France, ţara a înregistrat 45.390 de cazuri noi în şapte zile, iar numărul internărilor în spitale a crescut cu 39,4% în aceeaşi perioadă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici