Revine pandemia de coronavirus? Shanghai raportează un număr record de persoane infectate

Autorităţile din Shanghai raportează un număr record de cazuri de COVID. Oraşul este închis pentru a preveni răspândirea virusului, iar China a anunţat că îşi va menţine politica.

3299 afișări
Imaginea articolului Revine pandemia de coronavirus? Shanghai raportează un număr record de persoane infectate

Revine pandemia de coronavirus? Shanghai raportează un număr record de persoane infectate

Oraşul Shanghai intră în a treia săptămână de izolare strictă, ca parte a luptei Chinei pentru a limita cel mai mare focar de COVID-19 de când coronavirusul a fost descoperit în Wuhan la sfârşitul anului 2019.

Shanghai a raportat un nou record de peste 26.000 de cazuri de COVID în 24 de ore, în timp ce oficialii încearcă să asigure suficiente provizii de produse de primă necesitate pentru locuitori.

Alte oraşe din China, inclusiv oraşul Guangzhou din sudul ţării, introduc noi restricţii şi construiesc spitale improvizate, în timp ce guvernul continuă să îşi menţină „politica dinamică de zero COVID".

Agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua a declarat că o relaxare a politicii ar fi „dezastruoasă".

„Sistemul medical al Chinei ar risca un colaps care ar duce la pierderi enorme de vieţi omeneşti dacă ar renunţa la prevenirea şi controlul epidemiilor", a declarat agenţia, potrivit Sky News.

Oraşul Shanghai a fost închis din 28 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici