Rex Tillerson: Departamentul de Stat va demara imediat procedurile pentru a muta Ambasada SUA la Ierusalim

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a declarat, miercuri, că Washingtonul va demara imediat procedurile pentru a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, la câteva ore după ce Donald Trump a anunţat că va recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, potrivit The Telegraph.

660 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: Departamentul de Stat va demara imediat procedurile pentru a muta Ambasada SUA la Ierusalim

Rex Tillerson: Departamentul de Stat va demara procedurile pentru a muta Ambasada SUA la Ierusalim

”Credem ferm că există şansa unei păci durabile. Departamentul de Stat va începe imediat procesul de punere în practică a deciziei şi va începe pregătirile pentru mutarea ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. În colaborare cu alte agenţii federale, am realizat planuri de securitate solide pentru a proteja securitatea americanilor în regiunile vizate. Am luat toate măsurile corespunzătoare din timp şi suntem încrezători în capacitatea noastră de a asigura securitatea cetăţenilor noştri”, a declarat Tillerson.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat, miercuri seară, că recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, afirmând că decizia constituie "o nouă abordare" în efortul de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

Donald Trump a argumentat că în ultimele decenii preşedinţii Statelor Unite au evitat, din diverse raţiuni, să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului.

"Consider că aceste decizii sunt în sensul celor mai bune interese ale Statelor Unite ale Americii şi în sensul continuării eforturilor de pace între Israel şi palestinieni. (...) Oraşul Ierusalim este una dintre cele mai sensibile probleme. Reafirm angajamentul Administraţiei mele pentru procesul de pace. Vom obţine pacea, pacea nu este niciodată imposibil de obţinut", a subliniat Donald Trump, îndemnând liderii din Orientul Mijlociu să iniţieze eforturi active pentru pace.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici