Rex Tillerson: Oficialii americani s-ar putea întâlni cu delegaţia nord-coreeană la Pyeongchang

Vicepreşedintele Mike Pence şi alţi oficiali americani s-ar putea întâlni cu delegaţia nord-coreeană la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, săptămâna viitoare, a declarat, luni, secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, informează site-ul postului France24.

169 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: Oficialii americani s-ar putea întâlni cu delegaţia nord-coreeană la Pyeongchang

Rex Tillerson: Oficialii americani s-ar putea întâlni cu delegaţia nord-coreeană la Pyeongchang

Washingtonul a anunţat anterior că nu va căuta să iniţieze un dialog cu nord-coreenii prezenţi la Jocurile Olimpice, însă ar dori să discute cu liderul suprem Kim Jong-un prinvind programul nuclear al Phenianului.

Întrebat, în timpul unei vizite oficiale în Peru, dacă Mike Pence ar accepta o invitaţie de a se întâlni cu delegaţia nord-coreeană, Tillerson a declarat că nu exclude această posibilitate.

"Cu respect pentru excursia vicepreşedintelui la Jocurile Olimpice şi dacă va exista, sau nu, o oportunitate de orice fel pentru o întrevedere cu oficialii din Coreea de Nord, consider că rămâne de văzut", a afirmat secretarul american de Stat.

Mike Pence va vizita mai întâi Alaska, Tokyo şi Seulul, apoi va pleca la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, care va avea loc vineri.

Aceasta este a doua vizită a vicepreşedintelui în regiune şi face parte din eforturile administraţiei Donald Trump de a pune presiunea asupra Coreei de Nord.

Regimul Kim Jong-Un a efectuat recent o serie de teste balistice şi nucleare, ameninţând că poate ataca teritoriul continental american.

Preşedintele Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că nu va permite ca Phenianul să conducă un atac asupra Statelor Unite, însă disputele între cei doi lideri au alimentat îngrijorările comunităţii internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici