Rezultatele alegerilor din SUA la trei ore după închiderea primelor urne. Trump şi Biden şi-au asigurat o parte din statele tradiţionale

  • La trei ore de la închiderea primelor secţii de votare din SUA, un număr impresionant de americani încă votează în vestul ţării
  • Donald Trump şi Joe Biden şi-au asigurat fiecare statele tradiţionale din estul SUA
  • Florida rămâne cheia regiunii şi posibil al scrutinului prezidenţial
1092 afișări
Imaginea articolului Rezultatele alegerilor din SUA la trei ore după închiderea primelor urne. Trump şi Biden şi-au asigurat o parte din statele tradiţionale

Rezultatele alegerilor din SUA la trei ore după închiderea primelor urne. Trump şi Biden şi-au asigurat o parte din statele tradiţionale

Primele secţii de votare s-au închis la ora locală 18.00 ET (n.r. Ora României) în Indiana şi Kentucky. Între timp, majoritatea statelor din estul ţării şi o parte din centru au început să transmită primele rezultate preliminare.

În urma acestor rezultate, anumite state sunt deja atribuite unui candidat sau altul. Aceste predicţii sunt făcute atunci când există suficiente date pentru a putea spune că şansele de a se răsturna situaţia sunt minime.

Aceste date trebuie să includă atât date privind voturile anticipate, la urne sau prin poştă, dar şi cele din Ziua Alegerilor. Totuşi, numărul uriaş de americani care a votat anticipat ar putea duce la anumite răsturnări de situaţie.

După primele 3 ore nu există, însă, situaţii neaşteptate în ceea ce priveşte atribuirea statelor candidaţilor:

Donald Trump va câştiga Indiana, Oklahoma, Kentucky, Tennessee şi Virginia de Vest.

Joe Biden va câştiga în Vermont, Delaware, Maryland, Massachusetts, New Jersey şi districtul Columbia

Niciunul dintre aceste state nu şi-a schimbat poziţia faţă de 2016.

Florida, marea miză a Estului

Marea miză a acestei părţi din SUA este reprezentată de Florida. Statul cheie care ar putea decide chiar soarta alegerilor, în viziunea unor experţi.

Cifrele sunt atât de strânse în Florida încât este mult prea devreme pentru a proiecta un rezultat.

Surse citate de BBC spun că echipa lui Trump crede că dacă preşedintele în exerciţiu reuşeşte să câştige şi de această dată, Florida, aşa cum s-a întâmplat în 2016, atunci lupta continuă. "Dacă Florida merge cu Biden, atunci jocul s-a terminat”, a spus sursa apropiată preşedintelui.

Cu 93% din voturi numărate în Florida, Trump are 51% şi Biden 49%.

Centrul Americii îşi închide secţiile de votare

Noi state închid secţiile de votare la ora 21.00 EDT (n.r. 04.00 ora României): Arizona, Colorado, Kansas, Louisiana, Michigan, Nebraska, New Mexico, New York, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Texas, Wisconsin şi Wyoming.

Unele dintre aceste state sunt în categoria celor care ar putea decide preşedintele, mai ales că unele, precum Texas, au un număr foarte mare de electori.

Sondajele indică faptul că Arizona ar putea vota pentru Biden, dar democraţii au ochii pe un premiu şi mai mare: Texas şi cele 38 de voturi ale colegiului elector.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici