Rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA sunt corecte, anunţă autorităţile federale. Ce spune Obama despre acuzaţiile de fraudă

  • SUA au avut cele mai corecte alegeri din istoria americană
  • Asta susţin autorităţile responsabile cu securitatea în materie de scrutin electoral
  • Acestea s-au văzut nevoite să facă noi precizări după ce Trump a declarat că alegerile au fost fraudate masiv
15395 afișări
Imaginea articolului Rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA sunt corecte, anunţă autorităţile federale. Ce spune Obama despre acuzaţiile de fraudă

Rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA sunt corecte, anunţă autorităţile federale. Acuzaţiile de fraudă ale lui Trump, excluse

Reprezentanţii scrutinului electoral din SUA au declarat că alegerile pentru Casa Albă din acest an au fost „cele mai sigure din istoria americană”, conform BBC.
 
Oficialii resping acuzaţiile de fraudă ale lui Donald Trump. Acestuia îi este încă greu să accepte înfrângerea şi să recunoască victoria lui Joe Biden. „Nu există nicio dovadă că vreun sistem de vot a şters sau a pierdut voturi, a schimbat voturi ori a avut vreo defecţiune”, a anunţat comitetul electoral. 
 
Acesta a făcut o declaraţie de presă după ce Trump a spus că 2.7 milioane de voturi care erau în favoarea sa au fost „şterse” în ultima săptămână a alegerilor electorale, fără să aibă vreo dovadă în acest sens. 
 
Obama a intervenit şi el în scandalul alegerilor şi spune că toate acuzaţiile de fraudare a alegerilor pun în pericol democraţia din SUA.
Fostul preşedinte american consideră că republicanii cu experienţă în politică şi Donald Trump deservesc democraţia ţării, prin acuzele de fraudă
 
„Sunt mult mai îngrijorat de faptul că reprezentanţi republicani, care ar fi trebuit să cunoască mai bine situaţia actuală, dau curs acuzaţiilor. Este încă un pas în delegitimarea noii conduceri a lui Biden, dar şi a democraţiei în general, iar acesta este un drum periculos”, a spus fostul şef de stat.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici