Rezultatele primului scrutin pentru alegerea candidatului democrat la preşedinţia SUA suferă întârzieri

Rezultatele alegerilor primare din statul american Iowa, prima confruntare din cadrul cursei pentru selectarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, vor fi publicate cu întârziere din cauza unor probleme privind controlul calităţii, relatează Financial Times.

822 afișări
Imaginea articolului Rezultatele primului scrutin pentru alegerea candidatului democrat la preşedinţia SUA suferă întârzieri

Sursa FOTO: Profimedia

Filiala din Iowa a Partidului Democrat a comunicat că problemele privind "controlul calităţii" au împiedicat publicarea rezultatelor primului scrutin din cadrul cursei pentru selectarea unui candidat prezidenţial al democraţilor, care în luna noiembrie se va confrunta cu republicanul Donald Trump, actualul lider de la Casa Albă.

„Integritatea rezultatelor este primordială. Am înregistrat o întârziere privind publicarea rezultatelor din cauza testelor de calitate şi a faptului că [Partidul Democrat din Iowa] raportează pentru prima dată trei seturi de date", se afirmă într-un comunicat publicat marţi de democraţi.

Democraţii din Iowa au schimbat modul în care raportează rezultatele ca urmare a criticilor venite din partea susţinătorilor lui Bernie Sanders în 2016. Anul acesta, partidul intenţionează să anunţe rezultatele brute ale celor două tururi de scrutin. În trecut, oficialii anunţau doar numărul delegaţilor.

Schimbarea a deschis posibilitatea ca mai mulţi candidaţi să poată revendica victoria, dacă câştigătorul din primul tur pierde teren în turul final. Cu toate acestea, al doilea tur de vot va determina în continuare numărul delegaţilor alocaţi fiecărui candidat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici