Rezultatul alegerilor din Belarus, un "eşec" al lui Lukaşenko

Presa rusă a calificat rezultatele alegerilor legislative din Belarus drept un "eşec" al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

33 afișări
Imaginea articolului Rezultatul alegerilor din Belarus, un "eşec" al lui Lukaşenko

Rezultatul alegerilor din Belarus, un "eşec" al lui Lukaşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului economic RBK Daily, "Aleksandr Lukaşenko nu a reuşit să fie abil în jocul său cu Occidentul. Acest lucru a fost foarte clar în momentul în care OSCE nu a recunoscut alegerile legislative din Belarus", de duminică.

Opoziţia belarusă nu a obţinut nici un loc în Parlament în urma acestui scrutin.

Uniunea Europeană a promis că va anula sancţiunile care îl împiedică pe preşedintele Lukaşenko să călătorească în state membre şi să iniţieze un dialog, în cazul în care s-ar înregistra progrese democratice în aceste alegeri.

"Comportamentul lui Alexandr Lukaşenko din ziua alegerilor dădea impresia unui rezultat favorabil, dar nu a mers totul conform planului" care s-a transformat "într-o surpriză neplăcută" pentru preşedintele belarus, a relatat RBK Daily.

"Se pare că aşteptările lui Lukaşenko nu se realizează", scrie la rândul său Izvestia.

"Belarusul nu a ieşit în Europa", a titrat cotidianul Kommersant, subliniind că rezultatele alegerilor legislative "fac problematică o apropiere care s-a prefigurat recent între Minsk şi Occident".

"În schimb, componenţa noului Parlament belarus trebuie să mulţumească Moscova", pentru că Belarusul este dependent de aprovizionarea cu gaz rusesc, a adăugat Kommersant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici