Rezultatul discuţiilor dintre Putin şi Obama privind Siria la summitul G20

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a discutat despre criza siriană vineri cu preşedintele american Barack Obama, în cadrul summitului G20, şi că şi-au păstrat poziţiile la finalul întâlnirii.

2585 afișări
Imaginea articolului Rezultatul discuţiilor dintre Putin şi Obama privind Siria la summitul G20

Rezultatul discuţiilor dintre Putin şi Obama privind Siria la summitul G20 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne-am întâlnit cu preşedintele american astăzi (vineri)", a declarat Putin, într-o conferinţă de presă, la finalul summitului de două zile de la Sankt Petersburg.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că Obama şi Putin s-au întâlnit vineri în cadrul summitului G20, dar nu a oferit imediat mai multe detalii.

"Am stat de vorbă aşezaţi, conversaţia a durat 20-30 de minute", a precizat Putin.

"Conversaţia a fost constructivă, semnificativă, cordială. Fiecare a rămas pe poziţia sa", a adăugat şeful statului rus.

Preşedintele rus, un susţinător loial al regimului lui Bashar al-Assad, refuză ideea unei intervenţii militare împotriva Damascului, pe care Barack Obama intenţionează să o efectueze ca reacţie faţă de atacul chimic de la 21 august, de a cărui comitere acuză regimul sirian.

Nicio întâlnire bilaterală nu a fost prevăzută între cei doi şefi de stat în timpul summitului. Obama şi-a anulat, în vară, o vizită la Moscova, care urma să aibă loc chiar înainte de summitul G20.

Obama afirmă că a vorbit cu Putin despre Siria, dar nu şi despre Snowden

Ulterior preşedintele american Barack Obama a anunţat că a purtat o discuţie "deschisă şi constructivă" cu preşedintele rus Vladimir Putin despre situaţia din Siria, dar că nu au abordat cazul fostului consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden

"Am discutat despr Siria", dar cazul lui Edward "Snowden nu a fost evocat", a declarat Obama într-o conferinţă de presă la finalul summitului G20. "Discuţia a fost deschisă şi constructivă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici