Risc de 28% să înceapă o nouă pandemie în următorii 10 ani

  • Schimbările climatice şi călătoriile internaţionale cresc gradul de risc.
  • Nu există vaccinuri şi tratamente împotriva multor agenţi patogeni
  • Dar dacă vaccinurile eficiente sunt lansate la 100 de zile după descoperirea unui nou agent patogen, probabilitatea ca o pandemie să devină mortală scade la 8,1%.
405 afișări
Imaginea articolului Risc de 28% să înceapă o nouă pandemie în următorii 10 ani

Există o şansă de 27,5% ca o pandemie la fel de letală precum Covid-19 să aibă loc în următorul deceniu, pe măsură ce viruşii apar mai frecvent potrivit unei firme de analiză predictivă a sănătăţii.

Schimbările climatice, amploarea călătoriilor internaţionale, creşterea populaţiei şi ameninţarea reprezentată de bolile zoonotice contribuie la risc, potrivit companiei Airfinity Ltd, cu sediul la Londra.

Dar dacă vaccinurile eficiente sunt lansate la 100 de zile după descoperirea unui nou agent patogen, probabilitatea ca o pandemie să devină mortală scade la 8,1%. 

În cel mai rău caz, un virus de tip gripă aviară care se modifică pentru a permite transmiterea de la om la om ar putea ucide până la 15.000 de oameni în Marea Britanie într-o singură zi, susţine Airfinity.

Mulţi agenţi patogeni cu risc ridicat, cum ar fi MERS şi zika, nu au vaccinuri sau tratamente aprobate, iar politicile de supraveghere existente nu pot să detecteze o nouă pandemie în timp util, subliniind nevoia urgentă de măsuri de pregătire pentru pandemie, a comunicat  Airfinity  potrivit publicaţiei Bloomberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici