Rishi Sunak a făcut apel la unitate în cursul întâlnirii cu parlamentarii conservatori

Rishi Sunak, noul lider al Partidului Conservator britanic, a lansat un apel la unitate cu ocazia reuniunii pe care a avut-o cu parlamentarii formaţiunii politice de centru-dreapta înainte de a fi instalat în funcţia de prim-ministru.

147 afișări
Imaginea articolului Rishi Sunak a făcut apel la unitate în cursul întâlnirii cu parlamentarii conservatori

Rishi Sunak a făcut apel la unitate în cursul întâlnirii cu parlamentarii conservatori

Rishi Sunak a fost primit cu aplauze de parlamentarii conservatori. Reuniunea, organizată imediat după confirmarea lui Rishi Sunak în funcţia de lider al Partidului Conservator, se desfăşoară fără prezenţa presei.

În cursul reuniunii, Rishi Sunak a făcut apel la unitate în partid, conform cotidianului The Guardian.

Potrivit fostului ministru al Mediului George Eustice, citat de BBC, Rishi Sunak le-a spus deputaţilor conservatori că Marea Britanie se confruntă cu provocări majore. "Dar suntem împreună în această situaţie", a afirmat Sunak, potrivit lui Eustice.

Rishi Sunak, fost ministru de Finanţe, probabil va fi instatat marţi în funcţia de prim-ministru de regele Charles, care va reveni luni la Londra de la reşedinţa Sandringham, situată în comitatul Norfolk.

Partidul Conservator se confruntă cu o criză politică internă, în contextul demisiei premierului Boris Johnson în iulie şi a premierului Liz Truss, pe 20 octombrie.

Opoziţia labursită şi liberal-democrată cere convocarea alegerilor parlamentare anticipate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici