Rishi Sunak se pregăteşte să prezinte oportunităţile energetice din Marea Nordului

Rishi Sunak este aşteptat să anunţe sprijinul pentru noi licenţe de explorare a petrolului şi gazelor din Marea Nordului, precum şi un nou proiect de captare a carbonului, potrivit Sky News.

246 afișări
Imaginea articolului Rishi Sunak se pregăteşte să prezinte oportunităţile energetice din Marea Nordului

Rishi Sunak se îndreaptă luni spre Aberdeenshire, în timp ce conservatorii dau startul unei săptămâni de campanie privind securitatea energetică.

Cabinetul său a transmis că primul ministru va folosi această călătorie pentru a „sublinia rolul central” pe care Scoţia îl va juca în „apărarea Regatului Unit împotriva întreruperii aprovizionării globale cu energie” şi în atingerea obiectivelor.

Rapoartele sugerează că Sunak va anunţa milioane de lire sterline pentru proiectul de captare a carbonului Acorn, un joint-venture între Shell şi alte firme, precum şi noi licenţe pentru explorarea petrolului şi a gazelor din Marea Nordului - punând un semn de întrebare în faţa planurilor laburiste de a opri noi foraje.

Sunak şi miniştrii săi au subliniat necesitatea de a utiliza resursele de combustibili fosili din Marea Nordului, mai ales după invazia rusă în Ucraina.

Astfel de acţiuni au stârnit alarma din partea militanţilor pentru climă, guvernul confruntându-se deja cu opoziţia faţă de orice dezvoltare a Rosebank, la 80 de mile nord-vest de Shetland.

Se aşteaptă ca Sunak să confirme modul în care „Scoţia va continua să se afle în prim-planul ideilor guvernului britanic de consolidare a securităţii energetice pe termen lung a Regatului Unit”.

Downing Street a declarat că acesta va „sublinia rolul crucial pe care regiunea îl va juca în consolidarea şi îndeplinirea angajamentului guvernului britanic de a ajunge la un nivel de zero emisii în 2050 şi de a consolida securitatea energetică pe termen lung”.

Dar această mişcare are loc în condiţiile în care ambele partide principale continuă să se certe în privinţa angajamentului lor faţă de politicile cheie de tip zero emisii şi faţă de promisiunile de mediu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici