Robert Gates: Putin deţine puterea în Rusia

Premierul rus Vladimir Putin deţine puterea în Rusia, a apreciat duminică secretarul american al Apărării, Robert Gates, care preconizase o relaţie mai echilibrată cu preşedintele Dmitri Medvedev.

21 afișări
Imaginea articolului Robert Gates: Putin deţine puterea în Rusia

Robert Gates: Putin deţine puterea în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru mine, el (Putin) deţine puterea în acest moment", a declarat Gates pentru postul de televiziune ABC.

"Măsurile pe care le-a luat în tranziţia de la preşedinte la premier în ultimele săptămâni, şi acum în Georgia, arată în orice în opinia mea că Putin este la putere mai mult decât oricine altcineva", a subliniat el.

El s-a declarat surprins de această stare de fapte.

"Cred că relaţia dintre el şi Medvedev pare mai complexă decât am anticipat", a precizat Gates.

"Cred că i-am văzut mai mult ca parteneri şi au existat numeroase semnale din partea lui Putin care sugerau că el va lăsa puterea să îşi urmeze cursul şi să rămână preşedinţiei, că Medvedev va conduce, că va fi persoana responsabilă să conducă Rusia", a precizat Gates.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici